ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

SHARE SHARE PRINT SEND
Fit_photo_29-9-14_-_00_24_30__1_
Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγ/τος

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Ακράτα Αχαΐας απ’ όπου έφυγα για σπουδές σε Αθήνα, Μπορντώ Γαλλίας και Στρασβούργο Γαλλίας. Έκτοτε ζω κι εργάζομαι στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Οι ακαδημαϊκές μου σπουδές ξεκινούν το 2002 με την εισαγωγή μου στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου απ’ όπου αποφοιτώ το 2006 μετά από σπουδές τεσσάρων ετών.

Αποφασίζω να συνεχίσω τις σπουδές της Ψυχολογίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πανεπιστήμιο του Μπορντώ της Γαλλίας όπου ειδικεύτηκα στην Κλινική Ψυχολογία και συγκεκριμένα στην Ψυχοπαθολογία (master 2 de psychologie Clinique option psychopathologie), και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου όπου πήρα εξειδίκευση στην γνωστική νευροψυχολογία (master 2 de neuropsychologie cognitive Clinique).

Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αποφασίζω να επεκτείνω και να ολοκληρώσω την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση και παρακολουθώ τον πρώτο κύκλο εισαγωγής στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο- ΕΠΙΨΥ).

Διαπιστώνοντας την πρακτική χρησιμότητα αλλά και τους περιορισμούς του γνωσιακού μοντέλου ψυχοθεραπείας σε συνδυασμό με την επιθυμία μου για μια περισσότερο ευρεία αντιμετώπιση των ψυχικών δυσκολιών αποφασίζω να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο Συστημικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

Συνεχίζω έως σήμερα την αδιάκοπη ψυχοθεραπευτική μου κατάρτιση (εκπαίδευση και προσωπική θεραπεία) στο Εκπαιδευτικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης στη Υπαρξιακή Συστημική προσέγγιση.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως εκπαιδευόμενη ψυχολόγος στο κέντρο ημέρας και στο ιατρείο μνήμης της  Ψυχογηριατρικής εταιρείας « ο Νέστωρ », στο κέντρο ημέρας της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Αθηνών, στο τμήμα νευροεκφυλιστικών παθήσεων εγκεφάλου και ιατρείο μνήμης του νοσοκομείου « Υγεία » της Αθήνας, στο νευροψυχολογικό εργαστήριο της νευρολογικής κλινικής του Αιγινητείου πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αθήνας, σε μονάδα εκτίμησης και κοινωνικοεπαγγελματικής επανένταξης ατόμων με εγκεφαλικές βλάβες στην πόλη Mulhouse της  Γαλλίαs ( UEROS, Mulhouse, France), στη σχολή γονέων του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νέας Ιωνίας, σε κέντρο ψυχικής υγείας ενηλίκων, στην πόλη Dax της νοτιοδυτικής Γαλλίας (Centre de Santé Mentale Adulte, Dax, France), στο Δρομοκαΐτειο θεραπευτήριο και σε ερευνητικό πρόγραμμα αξιολόγησης θεραπευτικής αποτελεσματικότητας της συστημικής ψυχοθεραπείας, υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου Αναστασίου Σταλίκα.

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Ιωνία και εργάζομαι με εφήβους και ενηλίκους, σε συνεδρίες ατομικές, ζεύγους και οικογένειας.

Παράλληλα, συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημοτικά πολυιατρεία των όμορων δήμων διοργανώνοντας συν τοις άλλοις  ημερίδες και σεμινάρια γύρω από ποικίλα θέματα ψυχολογίας και αρθρογραφώντας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Θεωρώντας υποχρέωση αλλά και ιδιαίτερη απόλαυση τη δια βίου μάθηση, συνεχίζω να ενημερώνομαι αδιάκοπα για τις εξελίξεις της επιστήμης μου και να εκπαιδεύομαι σε νέους τομείς παρακολουθώντας συνέδρια και σεμινάρια.