ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

SHARE SHARE PRINT SEND
Fit_1335791882167

Η ένωση δύο ατόμων για τον σχηματισμό ενός ζευγαριού συντρόφων ισοδυναμεί ουσιαστικά με την ένωση δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων με ιδιαίτερους κανόνες συμπεριφοράς, πεποιθήσεις, ρόλους και προσδοκίες με σκοπό φυσικά την ψυχολογική και συναισθηματική  κάλυψη αλλά και ανάπτυξη των μελών του.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο αυτή η διαδικασία ένωσης των δύο κόσμων να μπλέκεται σε επικοινωνιακά βραχυκυκλώματα και να οδηγεί σε ένα αδιέξοδο συνεχών παρεξηγήσεων και φαύλων κύκλων.

Τότε είναι που ένα ζευγάρι, παντρεμένο ή μη, αναζητά βοήθεια στο να ξεμπερδέψει το κουβάρι της σχέσης του προκειμένου να οδηγηθεί σε μια πιο ικανοποιητική πραγματικότητα.

Επίσης, συχνά ένα ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με μια μορφή κρίσης και αλλαγής του μέχρι πρότινος ικανοποιητικού τρόπου λειτουργίας, που το κάνουν να χρειάζεται υποστήριξη και εύρεση νέων τρόπων ύπαρξης και λειτουργικότητας.

Τα συνήθη θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι που αποφασίζει να επισκεφτεί κάποιον ειδικό είναι τα εξής:

  • Συχνές συγκρούσεις
  • Διαζύγιο
  • Απιστία
  • Υπογονιμότητα
  • Γέννηση νέου παιδιού
  • Θέματα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών

 

Το θεραπευτικό πλαίσιο παρέχει στο ζευγάρι τον απαραίτητο εκείνο χώρο και χρόνο όπου, με την καταλυτική παρουσία του θεραπευτή, επιτρέπεται να εκφραστούν και να ακουστούν και οι δύο σύντροφοι και να ανοίξουν θέματα όπως ποτέ πριν δεν είχε συμβεί, με σκοπό να επικοινωνήσουν πραγματικά χωρίς παγίδες, αυτονόητα και διπλά μηνύματα.

Ακόμη, ο ειδικός βοηθά να αναδυθούν και να κατανοηθούν οι αρνητικοί φαύλοι κύκλοι αλληλεπίδρασης του ζευγαριού προκειμένου εκείνοι να ανακαλύψουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης, πιο ικανοποιητικούς και λειτουργικούς.

Η συνεδρίες με τα ζευγάρια καθορίζονται τόσο σε επίπεδο θεωρητικής βάσης όσο και σε επίπεδο τεχνικών από την ψυχοθεραπευτική  προσέγγιση που ακολουθώ και οι συναντήσεις διέπονται από σεβασμό στους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας, όπως και κάθε άλλη συνεδρία συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.