ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ: "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ;"

SHARE SHARE PRINT SEND
Medium____________

Ερώτηση:
Γεια σας. Θα ηθελα να σας ρωτησω για κατι.... ανεκαθεν ειχα καποια κιλα παραπανω κ ποτε δεν ημουν ικανοποιημενη με τβν εμφανιση μου..παντα εκανα διαιτα κ μετα ξαναεπαιρνα καποια!γενικα νιωθω πολυ αβολα με τα κιλα μου.. Το καλοκαιρι γεννησα το πρωτο μου παιδι χωρις να παρω κιλα... μετα ομως πηρα 3κιλα κ πλεον θελω να χασω δεκα κιλα..πηγα σε μια διατροφολο χωρις ιδιαιτερη επιτυχια κ η ερωτηση μου ειναι εξης:γτ δεν μπορω να κανω διαιτα?? Υγ.μενω σε επαρχια οποτε δεν εχω δυνατοτητα να μιλησω απο κοντα με διαφορους ειδικους.

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη,
Καταρχήν σας ευχαριστώ που μου εμπιστευτήκατε την αγωνία σας και να σας ζήσει και το παιδάκι σας.
Η κύρια ερώτησή σας είναι γιατί δεν μπορείτε να κάνετε δίαιτα, εντούτοις εγώ θα σταθώ περισσότερο στην διαπίστωσή σας ότι ποτέ δεν ήσασταν ικανοποιημένη με την εμφάνισή σας. Αυτή σας η αίσθηση είναι ,εκτός από λόγος έναρξης της δίαιτας, φυσικά και λόγος αποτυχίας της. Αυτό το λέω διότι μοιάζει σαν να λέτε ότι αν χάσετε κάποια κιλά τότε θα αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας ενώ είναι, αντίστροφα, η αγάπη για τον εαυτό που οδηγεί στην φροντίδα του.
Είναι σημαντικό να διαχωρίσετε τα κιλά σας από την αξία σας. Τι άλλο είστε εκτός από το σώμα σας και τα κιλά σας; Πόσο επιτρέπετε σε αυτά τα «παραπάνω κιλά» να σας προσδιορίσουν; Η σχέση με τον σύζυγό σας πώς είναι; Στους υπόλοιπους τομείς και ρόλους της ζωής σας πώς αισθάνεστε;
Αυτή η περίοδος του πρώτου χρόνου είναι ιδιαίτερα απαιτητική για μια νέα μητέρα. Μήπως είναι πολύ αυστηρό για τον εαυτό σας να επιλέξετε να κάνετε δίαιτα μια τέτοια περίοδο; Σαν να σαμποτάρετε την προσπάθειά σας μου ακούγεται.
Τέλος ίσως είναι σημαντικό να σταθούμε στο τι εννοείται «δίαιτα», κατά πόσο σας ταίριαζαν τα προγράμματα διατροφής που ακολουθούσατε και ποιο ήταν το κίνητρό σας. Ο τρόπος που γράφετε μου δημιουργεί την αίσθηση ότι μέσω της δίαιτας προσπαθείτε να ελέγξετε -ή και να τιμωρήσετε;- τον εαυτό σας ή άλλα θέματα που σας απασχολούν. Αναρωτιέμαι αν αντίστοιχα χρησιμοποιείτε και το φαγητό για συναισθηματικούς λόγους.
Αν τα παραπάνω θέματα είναι σημαντικά για εσάς και σας δυσκολεύουν τη ζωή θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Αν πράγματι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο λόγω μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης θα σας πρότεινα να εξετάζατε το ενδεχόμενο συνεδριών μέσω Skype.
Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο από την ιστοσελίδα μου προκειμένου να ενημερωθείτε για τις συνεδρίες μέσω Skype

 


photo credit: <a href="http://www.flickr.com/photos/130855607@N05/16161480194">Take Back Your Health Conference 2015 Los Angeles</a> via <a href="http://photopin.com">photopin</a> <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">(license)</a>