ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ: "ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ"

SHARE SHARE PRINT SEND
Medium_id-100332509

Ερώτηση:

Καλησπερα σας ειμαι 19 χρονων και εχω πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση λογο μικρου σχεδον ανυπαρκτου στηθους...κλαιω σχεδον καθε βραδυ ...με το αγορι μου κανουμε οτι κανουμε με κλειστα φωτα και σπανια τον αφηνω να με αγγιζεξ εκει ντρεπομαι αφανταστα ...εχω αυτη την ανασφαλεια απο 14 χρονων.
Το σκεφτομαι καθε μερα και εχει γινει πραγματικα εμποδιο στη ζωη μου ...η γονεις μου ειναι τελειως καθετοι με την πλαστικη ...τι μπορω να κανω εχω πελαγωσει βαρεθηκα πια να κλαιω νιωθω σαν αγορι

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, καταλαβαίνω πολύ καλά ότι σε μια κοινωνία που οι γυναίκες κατακλύζονται καθημερινά από εκατοντάδες πρότυπα ομορφιάς και σεξουαλικότητας, έχεις ταυτίσει λανθασμένα το μέγεθος και το σχήμα του στήθους με την αξία που έχεις ως γυναίκα και την σεξουαλικότητά σου. Στην πραγματικότητα, είσαι πολλά παραπάνω πράγματα από το μέγεθος του σουτιέν σου. Είσαι οι απόψεις σου, ο χαρακτήρας σου, η προσωπικότητά σου, οι επιθυμίες σου, οι στόχοι σου, το σώμα σου, το μυαλό σου. Όλα αυτά συνθέτουν εσένα και αυτά χτίζουν την αυτοεκτίμησή σου. Όσο και αν δεν το πιστεύεις σε αυτή τη φάση της ζωής σου, θα δεις ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο ελκυστική και ερωτική θα είσαι. Γράφεις ότι κάνεις έρωτα με το αγόρι σου με κλειστά φώτα, χωρίς να τον αφήνεις να σε αγγίζει. Έχεις συζητήσει μαζί του για το πώς νιώθει με αυτό; Η πλειοψηφία των αντρών δεν θεωρεί τόσο σημαντικό το μέγεθος του στήθους όσο μπορεί να το θεωρεί η σύντροφός τους. Μήπως τον αναγκάζεις να θεωρήσει ως πρόβλημα κάτι που εκείνος δεν θα σκεφτόταν ως τέτοιο; Επίσης γράφεις ότι νιώθεις σαν αγόρι. Αλήθεια, ποια είναι για σένα τα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας; Εξαντλούνται μόνο στην ανατομία άραγε; Το μικρό στήθος δεν σε κάνει λιγότερο γυναίκα και σαφώς δεν σε κάνει αγόρι ούτε στο ελάχιστο. Αγαπητή φίλη, δεν χρειάζεται να πελαγώνεις. Θα σου πρότεινα να συζητήσεις τις αγωνίες σου με έναν ψυχολόγο και να δουλέψεις πάνω στην αυτοεκτίμησή σου. Επιπρόσθετα, ας μην ξεχνάμε ότι την σημερινή εποχή η επιστήμη μπορεί να δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα πολύ εύκολα. Αν δεις ότι συνεχίζεις να επιθυμείς μια προσθετική στήθους γιατί θα σου καλυτέρευε την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, μην ξεχνάς ότι μπορείς είτε να προσπαθήσεις να πείσεις τους γονείς σου είτε να πάρεις αυτήν την απόφαση μόνη σου για τον εαυτό σου επιλέγοντας βέβαια σωστά κι υπεύθυνα κάποιον πλαστικό χειρουργό. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις και μην ξεχνάς ότι ακόμα και μια πλαστική δεν θα είναι επαρκής αν δεν καταφέρεις να δεις τον εαυτό σου με αγάπη και ενδιαφέρον!

*Η ερώτηση εστάλη και απαντήθηκε από εμένα, στο ιατρικό portal iatronet.gr. Δείτε την δημοσιευμένη εδώ

 


Image courtesy of Sujin Jetkasettakorn at FreeDigitalPhotos.net